3ВСТАНОВЛЕННЯ ГІДРОІЗОЛЯЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ, УЩІЛЬНЮВАЧІВ ЖОЛОБА ТА ПЛАНКИ ЗАХИСТУ КАРНИЗУ, ЗАКОМИНЕВОЇ ПЛАНКИ

Перед монтажем покрівлі, слід встановити супердифузійну чи гідроізоляційну плівку. Вид плівки залежить, насамперед, від того утепленим чи ні буде піддаховий простір. Детальніше про плівки, принципи і види їх монтажу можна дізнатися у представників ТОВ Настил. Усі плівки, незалежно від типу, встановлюються шляхом горизонтального розкочення по кроквах від карнизу до конька, з невеликим провисом, і кріпляться будівельним степлером. Нахлест супердифузійної мембрани проклеюється спеціальною стрічкою (Рис. 5).

Накладка на горизонтальних стиках, як правило, відмічена лінією безпосередньо на плівці. При кріпленні першого ряду плівки, потрібно врахувати випуск її в ринву (для відведення конденсату). Після цього вздовж крокв набирається контрлата січеннями 25-50 х 30-50 мм, що забезпечує необхідний вентиляційний отвір підпокрівельного простору. Плівка між кроквами монтується з невеликим провисом, близько 20 мм. Це необхідно для вільного натягу плівки під час температурний коливань та руху стропильної системи даху. Безпосередньо поверх контралати в горизонтальному порядку набиваються лати розміром 30 х 150мм.

Монтуючи металочерепицю, слід зважати, що перша від карнизу лата повинна бути вищою відповідно до висоти металочерепиці. Крок від низу першої лати до центру другої лати становить 300 мм. далі від центру до центру 350 мм (Рис. 6).

Для кріплення металочерепиці використовують самонарізи, дахові гвинти з пофарбованою в колір покриття восьмигранною головкою М8 та самовулканізуючою прокладкою. Розмір гвинтів 4,8 х 35 мм. Самонарізи кріпляться у нижню частину хвилі наступним чином: перший ряд в кожну хвилю, а далі у шахматному порядку. Самонарізи розміром 4,8 х 19 мм з різьбою «метал-метал», використовуються для скріплення листів у місті нахлесту. Для кріплення гвинтів найкраще користуватись шуруповертом з магнітом восьмигранною насадкою (Рис. 7).

3.1 ВСТАНОВЛЕННЯ МАНСАРДНОГО ВІКНА

Підготовка до монтажу мансардного вікна проводиться на стадії встановлення обрешітки. Обов’язково перевірте чи монтаж даного вікна не потребує набивання додаткових лат.

Рис. 8 Встановлення мансардного вікна.

При самому встановленні мансардного вікна, чітко дотримуйтесь інструкції наданої компанією виробником, яка надається при купівлі продукції.