5 МОНТАЖ ЛИСТІВ ПОКРІВЕЛЬНОГО МАТЕРІАЛУ

5.1 МОНТАЖ МЕТАЛОЧЕРЕПИЦІ

Спершу, слід чітко, по лінії карнизу, виставити 2-3 листа, закріпивши кожен одним самонарізом. Тільки після того, як листи будуть виставлені, їх можна закріпити згідно загальних вимог. Якщо не дотримуватись цих правил, то металочерепиця лежатиме нерівно і, по мірі укладання, між її сходинками можуть утворюватись просвіти.

Подібним чином слід закріпити верхній ряд листів металочерепиці, якщо укладка проводиться в два ряди, при цьому верх нижнього ряду є основою для наступного. Останній в ряді лист металочерепиці не слід кріпити повністю поки не буде виставлений наступний блок листів. В подальшому листи можна кріпити за вертикальною схемою. Загальний порядок кріплення листів зображено на (Рис. 10).

Монтуючи металочерепицю, слід зважати, що перша від карнизу лата повинна бути вищою відповідно до висоти металочерепиці. Крок від низу першої лати до центру другої лати становить 300 мм. далі від центру до центру 350 мм (Рис. 6).

Для кріплення металочерепиці використовують самонарізи, дахові гвинти з пофарбованою в колір покриття восьмигранною головкою М8 та самовулканізуючою прокладкою. Розмір гвинтів 4,8 х 35 мм. Самонарізи кріпляться у нижню частину хвилі наступним чином: перший ряд в кожну хвилю, а далі у шахматному порядку. Самонарізи розміром 4,8 х 19 мм з різьбою «метал-метал», використовуються для скріплення листів у місті нахлесту. Для кріплення гвинтів найкраще користуватись шуруповертом з магнітом восьмигранною насадкою (Рис. 7).